Voetverzorging

Voetverzorging Drongen

Als gespecialiseerde voetverzorgster (GVV) staat Evie graag in voor het welzijn van jouw voeten. Heb je je al eens afgevraagd hoeveel kilometers je voeten al hebben gedaan voor jou? Je voeten hebben al veel moeten (ver)dragen. Veel mensen schenken weinig of geen aandacht aan hun voeten waardoor er zich bepaalde probleemzones voordoen zoals eelt, likdoorns, schimmelnagels of ingegroeide nagels. Bij Binarwati kan je terecht voor een esthetische (basis) voetverzorging maar ook voor gespecialiseerde technieken. Samen bekijken we wat we kunnen doen om pijn te verlichten of weg te nemen. Bij extreme gevallen verwijzen we je door naar andere zorgverstrekkers. Bij Binarwati werken we altijd met een natfrees, dit zorgt voor minder stof, is hygiënischer en geeft een aangenamer gevoel tijdens de behandeling. De speciale vloeistof die gebruikt wordt werkt ontsmettend en anti-mycotisch. Indien je wenst kan je de pedicure ook afwerken met lak of gellak. Gun je voeten de aandacht die ze verdienen en loop terug op wolken na een welverdiende en deugddoende voetverzorging!

Voetverzorging pedicure Binarwati

Gespecialiseerde technieken

Deze technieken zijn niet inbegrepen in een basisvoetverzorging, prijs hangt af van de omvang van ingreep.

Orthonoxie techniek

Bij een sterk gekromde (hyperconvexe) nagel kan er druk en pijn ontstaan in de nagelwallen, ook wel een krulnagel of een tunnelnagel genoemd. In sommige gevallen kan de druk al sterk verminderd worden door de nagel platter te frezen zodat de groei beter kan gestimuleerd worden.
Lukt dit niet dan kunnen we deze corrigeren door het plaatsen van een beugeltje. Meestal gebruiken we hiervoor een BS of Podofix beugel. Deze behandeling is volledig pijnloos!

Paddings

Vilt gesneden op maat, om druk en wrijving tegen te gaan.

Orthoplastie techniek

Een hulpstuk/orthese vervaardigd uit silicone om bepaalde segmenten van de voet te ontlasten of licht te corrigeren (vb tussen de teentjes).

Onychoplastie techniek

Dit is het aanbouwen van een stukje ontbrekende nagel om de nagelplaat te vervangen of te herstellen bij beschadigde nagels door trauma of mycose. Het doel van deze techniek is om de uitgroei van de nagelplaat in de juiste richting sturen.

Bv. Bij het behandelen van een mycose/schimmelnagel ontbreekt er een stuk van de nagelplaat. Deze zal dan worden gereconstrueerd met LCN wilde pedique.

WILDE-PEDIQUE silver plus: dit is een elastische éénfase kunststof gel die zich optimaal aan alle bewegingen van de voet of de teennagel aanpast. Plus staat voor een bijzonder anti-mycotische toevoeging – het kiemdodend component Piroctone Olamine.

De toevoeging van de werkstof microzilver die een antibacteriële werking heeft, ondersteunt de anti-mycotische componenten nog beter. Het is aangeraden om de mykosept druppels of spray te gebruiken in combinatie met deze behandeling daar de PO dan actief blijft.

ESTHETISCHE VOETVERZORGING
 1. Knippen, frezen en reinigen van de nagels en nagelomgeving.
 2. Verwijderen van overtollig eelt.
 3. Insmeren van de voeten met aangepaste voetcrème.
   
GESPECIALISEERDE VOETVERZORGING
 1. Knippen en verzorgen van de nagels en de nagelomgeving.
 2. Verwijderen van overtollig eelt.
 3. Behandeling van kloven.
 4. Likdoorns (eksterogen) reduceren/verwijderen.
 5. Ingegroeide nagels corrigeren.
 6. Mycosenagels (schimmelnagels) reduceren/behandelen.
 7. Insmeren van de voeten met aangepaste voetcrème.
 8. Raad geven voor verdere behandeling.

Wil jij ook genieten van deze behandeling?